Idar Dahls minneforening

Idar Dahl (16. april 1927 – 2. mai 2007) preget Strindheim Ski i en årrekke. Alle i Strindheim visste hvem Idar var og lyttet når han tok ordet, og det gjorde han ofte. Strindheim Ski var under Idar sin tid en fremtredende skiklubb på alle måter. Idar hadde klare tanker og strategier, og vi vil takke Idar for det grunnlaget han la og den jobben han gjorde for klubben i alle år.

Gjennom Idar Dahl Minneforening håper vi å ta vare på noen av de verdiene Idar sto for. Idar var selv en meget dyktig idrettsmann i unge år. Han var datidens mestvinnende skiløper i Strinda. Han fremhevet seg også nasjonalt. Hans beste prestasjoner i NM ble 8. plass på 15 km og 4. plass på 50 km. Idar var også en meget dyktig løper.

Det var som administrator og trener Idar ble mest kjent. I tillegg til sitt brennende engasjement for Strindheim, var han både landslagstrener for damer og kretstrener. Idar var den som først satte fokus på damelangrenn. Idar fikk skimerket i gull for sin innsats for skiidretten i Norge.

Det er imidlertid som Strindheimmann vi kjenner Idar best. Det finnes neppe den jobb Idar ikke hadde i Strindheim. Han var i styret, han var sentral i dugnadsarbeidet, og han sørget for sponsorinntekter. Han var den ubestridte lederen når Strindheim skulle arrangere skirenn, han var trener og ikke minst så var han samlingspunktet på skirenn. Han hjalp Strinheimløpere med skismurning, og han rakk selvfølgelig å sekundere egne løpere på beste måte.

Idar hadde et sterkt navn i ski-Norge, men det som betydde aller mest for Idar var Strindheimløperne sine resultater. Idar var et konkurransemenneske og elsket å se Strindheimløpere hevde seg på resultatlistene. Idar Dahl Minneforening vil derfor årlig dele ut stipend til unge Strindheimløpere som viser gode resultater og god fremgang. I beste Idar Dahl ånd.

Stipendutdelinger

  • Stipender for 2010: Jørgen Bye Brevik og Haakon Egeland
  • Stipender for 2011: Gruppe 15-16 år som representerte Strindheim under Hovedlandsrennet i Harstad.
  • Stipender for 2015 Guro Bostad, Marte Skaanes, Håkon Skaanes, Torunn Taksgaard
  • Stipender for 2016: Håkon Skånes
  • Stipender for 2017: Håkon Skånes
  • Stipender for 2018: Oda Groth Brodtkorp
  • Stipender for 2019:

Styre

Kjell H. Nilsen, Tor Taksgaard, Vegar Granheim, Torstein Dahl og Leder av Strindheim Ski.

Vedtekter


Vedtekter Idar Dahls Minnefond(PDF).